tisdag 7 januari 2014

Teneriffa

Det nya året firades in på Teneriffa. Förutom sol, bad, lek, födelsedagsfirande, löpning och spansk mat, bouldrade vi två dagar. Vi hyrde en liten skraltig Citroën där vi tryckte in två barn och en liten hyrpadda. Sen bar det iväg på äventyr upp i bergen till boulderställena Arico Nuevo och Villa de Arico. Paddan hyrde vi i den välsorterade klätteraffären i Granadilla. Det var härligt att få klättra ute i solen och få ta i på riktig sten efter två månaders inomhus klättrande. Vi hann bara testa en handfull av alla etablerade problem som fanns. Inga stordåd gjordes men vi smörjde våra själar och putsade våra fingertoppar. Överlag fin, fast stenkvallite, dock lite vass. Klättringen var rolig, jag blev positivt överraskad men inget jag skulle åka runt halva jorden för. Men har ni vägarna förbi, åk dit!På väg till dalgången och boulderingen i Arico Nuevo.


Miljön i Arico Nuevo är torr och karg. Man får en känsla av ökenlandskap med stora kaktusar och små taggiga buskar.Det var soligt och ca 25 grader varmt!


Drömmande boulderögon. Förhållande var dock inte så bra i solen, vi höll oss till skuggan.

I dalgången i Villa de Arico var miljön grönare och lummigare. Här fanns barrträd med jätte kottar och stora buskar. På klipporna vid sidorna fanns det gott om sportklättring som såg fin ut.Johan på okänt problem i Villa de Arico.


Roliga klätterträd fanns det också!


Första Klätterdagen avslutades med färsk pasta på den lokala restaurangen i Arico Nuevo. Gott!

Inga kommentarer: