måndag 21 april 2014

Påsk i Fontainebleau

Ny gite. Nya vyer. Denna gång strutsar i Montmachoux. Att detta sker på självaste påskafton gör att Johan köper sig ett strutsägg för 28€ per kilo. En rolig upplevelse mer än en gourmé succé!







I påsk har vi undvikit de stora lättaccessade områdena. Vi har istället hittat oss en nytt område som blivit lite av en favorit. Rocher des Demoiselles. Känns lite orört och vilt. Blocken ligger i skogen på en ås i lite av ett blockkaos. Är ändå lättillgängligt då det är bra promenadväg dit.

Jag fick igår sända Le repos du sphinx 7a. Det är härligt när man lyckas knyta ihop ett problem som känts långt och bökigt och sekvensigt och svisch så satt det bara! Problemet går på en utstickade formation som börjar i tak och slutar i en klassisk fontan urtoppning på sloperssva. Först försökte jag med Johan och Kjells knälåsbeta vilken jag inte riktigt fick till. Sen kom Dan och visade en ny hälkrok på startgreppet vilket gjorde susen. När jag lade ihop dessa betor plus min egen vilken innehöll minst tio move mer än grabbarnas så gick den ner. Problemets slut är det mest intressanta. Lyckades inte göra det snyggt utan det blev en riktig säl! Rekommenderas!

1 kommentar:

Ingrid sa...

Jag vill också prova strutsägg! Duktiga och starka ni är. Kram!